Ting du kan gøre inden babyen melder sin ankomst

Har du en lille baby ventende på vej? Når man glæder sig, kan 9 måneder være lang tid at vente, men inden du får set dig om er tiden fløjet afsted og så er det tid. Her kan du få lidt inspiration til hvad du kan lave og forberede dig på inden baby lige pludselig ankommer.

Der er mange nye og spændende ting som man skal lære når man er førstegangsforældre. Du vil nok blive overrasket og overvældet over hvor meget du lærer og hvor meget du slet ikke vidste. Folk vil bombardere dig med tips og tricks og gode råd, fordi alle gerne vil hjælpe og har en idé om hvordan tingene skal gøres. Det vigtigste er at du føler dig frem og følger din egen mavefornemmelse. 

Vær kritisk med informationer 

Alle forældre er forskellige og alle børn er forskellige og heldigvis for det. Hvis vi alle var ens og alle gjorde tingene på samme måde ville verden nok også blive et frygteligt kedeligt sted at være. 

Hvis du er kongen af internettet og elsker at slå ting op på nettet, så er der helt sikkert en masse meninger at finde der, men vær alligevel kritisk. 

Vi kender nok alle det at man slår sine symptomer op på nettet og så kan man lige pludselig blive helt bekymret for om ens lille forkølelse er lungekræft eller meningitis. Du vil helt sikker mærke at du bliver bekymret omkring babyen og om alt nu er som det skal være. Sørg for at du har gode fagfolk omkring dig du kan spørge til råds, og prøv at lytte til dem når de siger at alt er ok, for det er det jo oftest. 

Skab overblik i økonomien inden du får travlt med andre ting

En ting som du helt sikkert bliver forbavset over når babyen melder sin ankomst, er hvor tidskrævende en baby virkelig er. Når nybagte forældre brokker sig over at de aldrig sover, og at de er totalt udkørte, tænker vi andre nok ofte ”jaja jeg har da også prøvet at være mega træt”, men alle forældre er nok enige om at baby træthed er en helt anden form for træthed. Der er en grund til at søvnforstyrrelse gælder som en torturmetode. 

Nok om søvn og mere om økonomi. saml dine lån her så kan du blandt andet få bedre overskud over dine lån. Nogle kan endda spare penge ved at samle sine lån et sted. En baby er ikke en billig forøgelse af familien, og det vil helt sikkert ikke gøre noget hvis der kunne spares nogle steder. Overvej eventuelt hvad du vil gøre med børneopsparing osv. 

Tag imod hjælpen hvor du kan

En anden ting som du må huske på, er at det er helt ok at spørge om hjælp og at tage imod den når den bliver tilbudt. Man kan måske godt få nogle komplekser om at man skal kunne det hele selv, og hvis ikke man kan det er man en dårlig forælder. 

Hvis du selv har forældre tilbage, vil de helt sikkert gerne hjælpe med den lille, og aflaste dig når du har brug for en pause i ny og næ. Og selvom man nok altid vil synes at ens forældre er lidt irriterende, så husk en gang imellem at sige ja tak. Hvis du er så uheldig at du står i en situation hvor en af dine forældre har efterladt sig et dødsbo, kan du hos dødsbo hjælpen få hjælp.