Hyggestunder med dit barn

Hverdagen har et ret højt tempo for de fleste forældre – og derfor ofte også for deres børn. Det skal gå hurtigt om morgenen, så alle når hen, hvor de skal. Og det skal gå hurtigt om aftenen, når aftensmaden skal være klar inden sengetid. Så hvornår og hvordan får man lige tid til hyggestunder med sit barn? 

Der er ikke nogen, der har sagt, at livet skal være let. Det er det i hvert fald ikke altid i løbet af ugen, når man skal få hele programmet til at gå op i en børnefamilie. Det kan være svært at få inkorporeret tid til at skabe og nære båndet mellem forælder og barn. Men der er heldigvis råd at hente! 

Hyg imellem aktiviteterne 

Det kan være superdejligt at have en hel eftermiddag til at lave og lege med påklædningsdukker sammen med sit barn. Det er kreativt og stimulerende, og vaskeægte kvalitetstid. Det er bare ikke altid, man har dén tid, og så bliver det bare en ærgerlig, forhastet oplevelse. 

Derfor kan det være et godt tip at sørge for at skabe hygge imellem og imens, dagens aktiviteter pågår. Kan du fx få barnet med i køkkenet, når der skal laves mad? Han eller hun kan få små smagsprøver, og måske kan I høre børnevenlig musik, imens du kokkererer. Det kan være rigtig hyggeligt. 

Sådan får du overskud til hygge 

Det er heller ikke altid, at man har det rette overskud til at hygge med barnet. Derfor er det nødvendigt, at man først og fremmest sørger for selv at have energi og glæde at give af. Tag en pause i ny og næ og lad dig underholde lidt på telefonen.  

Hos GreyLime kan du få superflotte mobilcovers og andre fede ting. Det kan gøre den afslappende stund for dig selv lidt mere inspirerende – og så giver den i sidste ende mere energi til barnet. Det kan altså godt betale sig at slå måsen i sædet engang imellem og bare tage et pusterum for ens helt egen skyld.