Sygdom

Procedure i forhold til børnesygdomme i Evigglad.

Nedenfor forefindes et skema, der skal betragtes som en guide til, hvordan i som forældre skal forholde jer til en række af de mest gængse børnesygdomme.

For at et barn kan modtages i Evigglad, skal barnet være feberfrit og klar til at indgå i dagens rytme og aktiviteter. Det er personalet der vurderer om barnet kan indgå som det plejer, eller om barnet har bedst af at være hjemme.

 

Hvis der opstår feber (over 38 grader) eller anden sygdom i løbet af dagen, vil personalet kontakte forældrene med henblik på afhentning af barnet.

Medicinering af børn i vuggestuen skal aftales med personalet. Retningslinjerne for medicinering af børn i Evigglad skal være klare. Først og fremmest skal medicinen være lægeordineret. Det er vigtigt, at forældrene gør lægen opmærksom på, at anvisningen på medicinen, skal være beskrevet tydelig, hvis barnet skal medicineres i vuggestuen.

Forældrene skal gøre vuggestuen opmærksom på, hvis barnet er medicineret eller har fået anden behandling inden modtagelse i vuggestuen.

Personalet har forpligtelse til at informere forældre og personale om smitsomme sygdomme. Dette gøres ved opslag på Famly.

Reglerne for børnene, gælder også personalet.

Skemaet tager udgangspunkt i de mest forekomne børnesygdomme i alderen 0-3 år.

Sygdom Symptomer Forholdsregler Modtages i Evigglad
Øjenbetændelse Klatter i øjne, det hvide i øjet kan blive rødt, svie, kløe, tåreflåd. Træk ud i nederste øjelåg og se om indersiden er rød. Meget smitsomt. Smitter ved kontakt, host og nys. Kontakt læge. Må ikke modtages i vuggestue. Skal være under behandling i mindst 1 dag og ikke være til stor gene for barnet.
Øjenvirus Mildere grad af ovenstående. Dog ikke rød i inderside af øjenlåg. Alm. hygiejne Må gerne modtages.
Børnesår Rød plet, der udvikler sig til et væskende sår, der dækkes af skorper. Meget smitsomt. Smitter ved kontakt. Må ikke modtages. Sårskorper skal være faldet af.
Forkølelsessår (herpes) Småblærer på huden Ved udbrud alm. hygiejne. Må gerne modtages.
Influenza Hoste, feber, mathed, smerter i muskler, hoved og hals. Meget smitsom. Smitter gennem luften. Må ikke modtages. Barnet skal være rask.
Forkølelse og snotnæser Mildere grad af ovenstående. God hygiejne. Hvile. Må modtages hvis barnet er frisk og feberfri.
Diarre. Bakterier og virus. Pludselig ændring af afføring. Tynd mave. Slå op i den blå hæfte ”Smitsomme sygdomme hos børn” Meget smitsom. Særlige forholdsregler til hygiejne. Må gerne modtages. Barnet skal være frisk og diarren må ikke strække sig over lang tid.
Skoldkopper Lettere utilpashed og feber. Udslæt breder sig til vandklare blærer. Meget smitsomt. God hygiejne og nedklippede negle. Må ikke modtages før skorper er faldet af.
Svamp Rødt, kløende, ildelugtende, alt afhængig af hvilken type og hvor på kroppen. Behandling hvis påkrævet. Må gerne modtages
Lus Kløe i hårbund. Kæmning og behandling. Må ikke modtages uden at have fået behandling.
Børneorm Kløe ved endetarmsåbning. Kan ses i afføring som hvide sytrådslignende på ca. 1 cm. Smitter ved at sutte på fingrene. Æg er modstandsdygtige og kan overleve i sengetøj og støv i et par uger. Må modtages når barnet er i behandling.