Kost, fødselsdag og forældrekaffe

Kost i vuggestuen

Vuggestuen har ansvaret for, at der vil blive serveret sund og nærende kost til formiddag, frokost og eftermiddag.

Om formiddagen serveres der typisk rugbrød og knækbrød med smør samt forskelligt frugt.
Til frokost serverer vi rugbrød 4 dage om ugen. Her lægger vi stor vægt på, at børnene præsenteres for forskellige smagsoplevelser. Frokosten består altså af 4 slags pålæg, hvoraf den ene er fisk. Ligeledes serveres der altid mindst en slags grønt til maden. Om tirsdagen får vi god, hjemmelavet varm mad.
Om eftermiddagen serverer vi typisk enten hjemmebagte boller og frugt eller rugbrødsklapper med smøreost og gnavegrønt. Vi bager vores boller af fuldkornsmel, frø, kerner, grøntsager, tørret frugter og mange andre spændende, sunde produkter.

Måltidet skal give god grobund for, at barnet får den mængde energi, det har behov for. Derved opnår barnet de bedste betingelser for, at udvikle sig.

  blomkål

I vuggestuen er vores frokostordning en pædagogisk aktivitet, hvor vi sammen med børnene smører rugbrødsmadder. Vores menu er planlagt efter sundhedsstyrelsens anbefalinger til vuggestue børn.

Vuggestuen serverer vand til formiddagsfrugt og eftermiddagsmad. Til frokost serverer vi letmælk. Ønskes andet kontakt personalet.

Vuggestuen vil kun servere ”søde sager” til Vuggestuens fødselsdag og til juleafslutning hvor vi får æbleskiver med tilbehør.

Forældrekaffe

Vi afholder forældrekaffe ca. hver 2. måned, på skiftende ugedag. Forældrekaffe er samvær mellem forældrene, når de henter deres barn fra vuggestuen. Der serveres the og kaffe og frivillige forældre har bagt boller eller kage. På den måde kan man lære de andre børn og forældre at kende. Forældrekaffe er i vuggestuens åbningstid, fra kl. 14.30 til 16.30.

Fødselsdag

Fødselsdage kan afholdes på følgende måder:

  • Barnet fejres i vuggestuen med sange og gave. Forældre kan medbringe f.eks. boller og/eller frugt og er naturligvis velkomne til selv at deltage. Når der afholdes fødselsdag i vuggestuen, tilstræber vi at gøre dette til formiddagsmaden kl. 8.45. Her er der flest børn vågne.

  • Børnene inviteres til fødselsdag i hjemmet. Forældre kan aftale med personalet hvorledes det er muligt at afholde fødselsdag hos fødselaren. Det skal her gøres klart, at personalet vil følge vuggestuebørnene og hjælpe børnene med spisning og lege. Personalet står ikke for at arrangere, oprydning eller på anden måde at afholde fødselsdagen.

Hvis i som forældre har særlige ønsker, så kontakt gerne personalet.